Themabijeenkomst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Themabijeenkomst

oktober 5 @ 14:30 - 17:30

Op dinsdag 5 oktober staat weer een themabijeenkomst van de VMO gepland. Deze middag zijn we te gast bij MA-IT (My Automation-Information Technology) in Deventer.

MA-IT helpt bedrijven en organisaties bij het succesvol uitvoeren van projecten op het gebied van engineering, industriële automatisering of kantoorautomatisering. Daarnaast helpt MA-IT bij het opleiden en trainen van engineers van organisaties op het gebied van soft- en hardskills.
Hierin kan zij onderscheidend zijn door de kennis en kunde van inmiddels meer dan 100 medewerkers. Dit zijn hoogopgeleide praktische engineers en consultants, die actief zijn in een grote verscheidenheid aan branches.

We hebben een divers programma samengesteld waarin de thema’s ‘Opleiding’ en ‘Servitization’ centraal staan.

De eerste sessie betreft een rondleiding door het Experience Center:
MA-IT investeert veel in het opleiden van eigen en externe medewerkers. Ze hebben er zelfs een eigen Experience Center voor gemaakt. Een plaats waar engineers, studenten en engineers van organisaties kunnen trainen, experimenteren, oefenen en soms zelf spelen met een aantal mooie installaties, robots en machines. Dit jaar zullen meer dan 20 studenten/afstudeerders door de Academy van MA-IT gaan.
Marc Waarle (Hoofd Academy) & Nikki Reuvers (Arbeidspsychologe) vertellen hoe organisaties een strategie kunnen opzetten om meer afstudeerders & engineers aan te trekken en ze sterker te kunnen binden aan hun organisatie door middel van trainingen en opleidingen.

In de tweede sessie vertelt Eplan over Visie en Strategie van efficiënt engineering binnen het Ecosysteem.
EPLAN ontwikkelt en levert toonaangevende engineeringssoftware- en serviceoplossingen op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronica. Efficiënt engineering is onze focus.
EPLAN vertelt hoe uitdagende engineeringsprocessen beter te kunnen stroomlijnen.

De derde sessie gaat over Servitization. Servitization verzilvert je installed base.
Het helpt je waarde te onttrekken aan de machines, apparaten, voertuigen of gereedschappen die je de laatste jaren hebt geleverd. Kortom hoe verander je je businessmodel om geld te verdienen aan je eigen producten, boven op de initiële aanschafwaarde?
Arjan Ester vertelt hoe bedrijven hun propositie kunnen aanscherpen en een duurzaam en toekomstbestendig businessmodel kunnen creëren.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 14.30 – 14.45 uur      Ontvangst
 • 14:45 – 15:15 uur       Opening + presentatie door MA-IT
  (Hoofdtrainer, Arbeidspsychologe)
 • 15:15 – 16:45 uur       Drie sprekers in verschillende ruimtes
  (25 minuten en dan doordraaien)
  1) Servitization
  2) Eplan
  3) Rondleiding Experience Center
 • 16:45 – 17:30 uur      Hapje en drankje
 • 17:30                           Afsluiting

Gegevens

Datum:
oktober 5
Tijd:
14:30 - 17:30

Locatie

MA-IT
Keulenstraat 21
Deventer, 7418 ET