Webinar “Wie anders ticken die Deutschen”

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Webinar “Wie anders ticken die Deutschen”

1 december 2020 @ 15:45 - 17:00

Bij het zakendoen met Duitse partners is het belangrijk dat de communicatie tussen de Nederlandse en Duitse partners goed verloopt. Loopt deze communicatie nogal stroef door cultuurverschillen, misverstanden, begripsverwarring, onvoldoende kennis of handigheid in het gebruik van de Duitse taal, dan is het hoog tijd om de kennis van het zakelijke Duits en de Duitse zakencultuur bij te spijkeren. Want wie behoorlijk Duits spreekt en goed omgaat met cultuurverschillen in de business, heeft in het zakenleven een streepje voor.

Natuurlijk beheersen ook veel Duitsers vandaag de dag een aardig woordje Engels. Maar als het echt de diepte in gaat, slaakt menig Duitse zakenpartner een zucht van verlichting wanneer blijkt dat de Nederlandse zakenpartner ook in het Duits kan communiceren. Met Duits op een hoger niveau verbeteren Nederlandse ondernemers hun relaties met Duitse zakenpartners en dat levert uiteindelijk meer op.

Om die reden organiseert de VMO samen met de Business Alliance Nederland Duitsland op dinsdag 1 december 2020 een webinar ‘Wie anders ticken die Deutschen?

Opgeven voor het webinar kan via deze link.

Wanneer leden van VMO na het volgen van het webinar op 1 december 2020 behoefte hebben aan het verbeteren van hun zakelijk Duits, dan kunnen zij intekenen voor een vervolgtraject van vijf sessies die gericht zijn op het verbeteren van de gespreksvaardigheden en het gebruik van de Duitse taal. Deze cursus wordt aangeboden voor kleine groepjes zodat voldoende afstand gegarandeerd is en daarnaast kan de cursus ook via het internet gegeven worden.

Tijdens de cursus komen de volgende aandachtspunten aan de orde:
– Woordenschat uitbreiden
– Grammatica bijspijkeren
– Uitspraak oefenen
– Duitse terminologie
– Gesprekken in het Duits voeren
– Duitse presentatie maken
– Telefoneren in het Duits
– Praten over cultuurverschillen en andere ervaringen
– Duitse films, nieuws- of televisieprogramma’s bekijken en bespreken

Meer weten over het mogelijke vervolgtraject neem dan contact op met:

John Mazeland

T: 024 – 350 07 59
E: j.mazeland@business-alliance.nl
W: www.business-alliance.nl

Gegevens

Datum:
1 december 2020
Tijd:
15:45 - 17:00

Locatie

Teams