Family Next

Ben jij ondernemer in een Overijssels familiebedrijf en wil je aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Dan is Family Next een steun in de rug!

Over Family Next

In Family Next werken de provincie Overijssel en kennispartners, waaronder de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) en de Metaalunie, samen om familiebedrijven verder te helpen. Het programma is speciaal bestemd voor Overijsselse familiebedrijven met minimaal vijf werknemers met de tweede generatie of verder aan het roer of waar de tweede generatie binnenkort toetreedt. U wordt onder andere geholpen met coaching en een financiële ondersteuning voor het uitvoeren van de plannen.

Gratis sparren met ervaren ondernemer

Bij deelname krijgt u de gelegenheid om te sparren met een ervaren ondernemer, de coach, die het proces op het gebied van opvolging, digitalisering of duurzaamheid al heeft doorlopen dan wel er een expertise in heeft. Er is een pool van deze ondernemers beschikbaar en op basis van uw wensen en voorkeuren wordt een match gemaakt. Samen met de coach maakt u een plan van aanpak. Voor de verdere uitwerking van het plan kunt u een andere partij naar keuze inschakelen en is een aanmoedigingsvoucher via de provincie Overijssel beschikbaar.

Leren van Elkaar kring

Naast de coachgesprekken wordt per thema – opvolging, duurzaamheid en digitalisering – een Leren van Elkaar kring georganiseerd. U krijgt de mogelijkheid om met collega-familiebedrijven in Overijssel gezamenlijk het door u gekozen thema verder uit te diepen en van elkaar te leren. (Vanwege corona zullen deze sessies in eerste instantie digitaal gehouden worden). Ervaring leert dat vanuit de Leren van Elkaar kringen vaak weer interessante netwerken ontstaan.

Voucher van 2.000 euro

Voor de uitwerking van de plannen door een andere partij dan de coach kunt u bij de provincie Overijssel een aanmoedigingsvoucher aanvragen. De voucher geeft recht op een vergoeding van 50% van de gemaakte kosten met een maximum van 2.000 euro.
Aanmelden
Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden dan kan dat via www.overijssel.nl/familynext of neem contact op met uw eigen adviseur van de Metaalunie of de Verenigde Maakindustrie Oost.